Over KTPV

Over KTPV

De KTPV is een kredietunie voor bedrijfsmatig varend erfgoed. Onze coöperatie bestaat uit mensen die werkzaam zijn in de branche, die weten wat er speelt en de juiste taal spreken. De KTPV is opgericht om tegemoet te komen aan de groeiende financieringsbehoefte in bedrijfsmatig varend erfgoed.

De oorzaken hiervan zijn divers:
–  Banken financieren zeilende beroepsvaart steeds minder, waardoor er een financieringsgat ontstaat.
– Veel schepen zijn vroeg of laat toe aan groot onderhoud, renovatie of restauratie.
– Het bedrijfsmatig varend erfgoed moet verduurzamen om aan de eisen van de toekomst te voldoen.
– Aantrekkelijk maken en houden van de sector voor de toekomstige generaties gaat vaak gepaard met grote investeringen.

We hebben hart voor bedrijfsmatig varend erfgoed, maar we zijn geen liefdadigheidsinstelling. We denken mee met ondernemers zodat ze hun ondernemingsplannen met succes volbrengen én staan voor de belangen van onze investeerders.

Welkom in een wereld vol onbegrensde mogelijkheden, waar de reis net zo opwindend is als de bestemming, en waar elk moment een kans is om je stempel te drukken op het doek van het bestaan. De enige beperking is de omvang van je verbeelding.

Wie vormen het bestuur van KTPV?

Marco Harskamp (voorzitter)
Marco is analytisch, creatief en commercieel. Marco werkte jaren als COO en ondernemer in diverse branches. Op zijn 47ste pakte hij zijn oude passie op: het zeilen. Drie jaar later, in 2020, kocht hij een dektjalk om beroepsmatig mee te gaan varen. Hij verzorgt dagtochten en meerdaagse tochten. Ook houdt hij business- en persoonlijk leiderschapstrainingen aan boord. Buiten het varen begeleidt hij als angel investor start- en scale-ups.

Marco is vader van 2 pubers, partner van Xandra en liefhebber van klassieke auto’s. Sportief is hij ook:
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/marcoharskamp-ondernemer/

Craig Youell (penningmeester)
Craig kent de chartervaart als zijn broekzak. Hij is zijn hele leven actief geweest binnen deze branche. Tussen 1992 en 2024 was hij continu werkzaam in de chartervaart, waarvan 27 jaar op de Wending. Ruim 20 jaar stond hij samen met zijn vrouw Jodi aan het roer. In de wintermaanden werkte hij 25 jaar lang als algemeen boekhoudmedewerker op het administratiekantoor van zijn moeder. Naast 2 termijnen als  bestuurslid van de BBZ is Craig ook 10 jaar bestuurslid van de Vereniging Zeilvracht geweest en nog steeds nauw betrokken bij de Strontrace en Beurtveer. Sinds januari 2024 zonder schip maar zeker wel verbonden met de branche. 
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/craig-youell-96061711b/

Brenda van den Broeke (secretaris)
Brenda heeft sterke organisatorische en administratieve vaardigheden. Ze heeft eerder gewerkt bij organisaties zoals de Zeilvaart, Holland Sail, Zeilpunt en de tjalk de Eendracht. Hoewel ze zelf niet zeilt, geniet ze van tijd doorbrengen op het water en heeft ze een grote affiniteit met alles wat te maken heeft met varen. Brenda heeft deelgenomen aan tal van zeiltochten, waaronder dag-, avond- en weekendtochten, evenals aan diverse zeilwedstrijden zoals de Pieperrace, Brandarisrace, Bontekoerace en Beurtveer. Daarnaast is ze een fan van het skûtsjesilen.

Sinds 2019 werkt ze als beleidsmedewerker bij de BBZ. Ze heeft ruime ervaring in het ondersteunen van ondernemers op sociaal-economische gebieden. Buiten haar werk bij de BBZ doet ze vrijwilligerswerk voor de Vereniging Zeilvracht. Brenda is getrouwd. In haar vrije tijd studeert ze Italiaans en brengt ze graag vakanties door in Italië, waar ze geniet van de cultuur, het landschap en de heerlijke keuken.
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/brenda-van-den-broeke-99516614/

Lenny Versteeg (bestuurslid)
Ondernemen zit Lenny in het bloed. Ze is oprichter en eigenaar van Bike Planet Tours, het bedrijf dat fietsvakanties organiseert in Europa. Sinds 2010 is ze eigenaar van een motorpassagiersschip. In het vaarseizoen organiseert ze met het schip fiets-vaarvakanties. In de winter pronkt het Schip in het nautisch kwartier van Amsterdam, waar het fungeert als onder andere hotel. Lenny haalde haar Master of Business Administration aan de Business School Nederland.
Lenny heeft 2 zonen die ook werken bij Bike Planet Tours en ze heeft 2 kleinzoons.
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/lenny-versteeg-02a8518/details/experience/


Bij de oprichting hebben we advies en ondersteuning gekregen van:
– Vereniging voor Beroepschartervaart (BBZ)
– Vereniging Samenwerkende Kredietunies (VSK)
– Binnenvaart Kredietunie
– en diverse andere kredietunies aangesloten bij VSK